Nationale herdenking 4 mei 2020 in Zoetermeer

Het was een waardige herdenking in Zoetermeer. Vanaf 12 uur konden Zoetermeerders bloemen leggen bij het herdenkingsmonument in het Wilhelminapark. Jong en oud, alleen of met familie, maakten hier gebruik van. Ieder met een eigen verhaal. In het park had de gemeente Zoetermeer maatregelen getroffen zodat iedereen veilig kon herdenken.

Er stonden ook veel tulpen, virtueel geschonken via het Nationaal Comité 4 en 5 mei door mensen uit de buurt die niet naar het monument konden komen.

Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn vrouw legden om 18.45 uur met de voorzitter van scoutinggroep John McCormick, Femke Boerkamp, twee bloemstukken bij de graven van drie Zoetermeerse verzetsstrijders en het graf van John McCormick bij de Oude Kerk. Eerder op de dag had de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra een krans hierbij neergelegd in het bijzijn van de burgemeester en de scouts.

Vervolgens vertrok de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar legden zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Ook een vertegenwoordiging van de gemeenteraad, Klaasjan de Jong en Marijke van der Meer, en het Contact Oud Mariniers legden een krans bij het monument.

Een impressie van de dag.

 

 

Advertisement