Nationale herdenking 4 mei 2021 in Zoetermeer

Het was een waardige herdenking in Zoetermeer. Vanaf 12 uur konden Zoetermeerders bloemen leggen bij het herdenkingsmonument in het Wilhelminapark. Jong en oud, alleen of met familie, maakten hier gebruik van. Ieder met een eigen verhaal. In het park had de gemeente Zoetermeer maatregelen getroffen zodat iedereen veilig kon herdenken.

Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw legden rond 18.45 uur een bloemstuk bij het graf van drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Chief Scott Morrison van de Amerikaanse ambassade plaatste een bloemenkrans bij de graven. En de voorzitter van scoutinggroep John McCormick, Femke Boerkamp, plaatste een bloemstuk bij het graf van John McCormick.

Vervolgens vertrok dit gezelschap naar het Wilhelminapark. Daar legden zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Ook een vertegenwoordiging van de gemeenteraad, Klaasjan de Jong en Marijke van der Meer, en het Contact Oud Mariniers legden een krans bij het monument.

Via een livestream waren de herdenkingstoespraak van burgemeester Michel Bezuijen en het leggen van de bloemstukken te volgen. Tevens las Kyra van den Berg een 4-meigedicht voor, geschreven door Tamara uit Noordwijk:

…. Herdenk het donker zodat je

het licht kunt zien,

er van kunt genieten en

het over de wereld kunt verspreiden.

Gemist? Kijk hieronder de 4 mei herdenking en de toespraak van burgemeester Michel Bezuijen terug.

Op 4 mei worden alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies herdacht.

Een impressie van de dag.

 

Advertisement