Sportgala 2020 in Zoetermeer

Zoetermeer huldigde 95 kampioenen tijdens het sportgala. Iedere kampioen heeft in haar of zijn sport een plek in de top drie veroverd op een Nederlands, Europees of wereldkampioenschap en vol trots stonden zij op het podium in het Stadstheater. Schaatser Barbara van der Loor en wethouder Ingeborg ter Laak reikte daarnaast ook de prijzen uit voor sporttalent, sportvrouw, sportploeg en meest maatschappelijke sportaanbieder van het jaar en ondertekenden 50 verenigingen het sportakkoord. Een bijzondere avond in Zoetermeer!

Dit jaar heeft de gemeente Zoetermeer voor een nieuwe lokatie gekozen en op deze manier zijn de sporters mooi in het zonnetje gezet. Het is indrukwekkend om te zien dat er zoveel passie en sportiviteit is bij de vele verenigingen in Zoetermeer.

De optredens van LED-dansers, Circus Nevermind en Pro Patria met CGV zorgden voor een leuke omlijsting van het programma.

Tom Sonneville van Zovoc werd het sporttalent van 2019, sportploeg van 2019 werd Benelux Group Taverzo en meest maatschappelijke sportaanbieder Basketbalvereniging Zoebas. Yara van Kerkhof prolongeerde haar titel van sportvrouw van het jaar 2019 voor haar prestaties op internationaal niveau.

Basketbalvereniging Zoebas werd uitgeroepen tot Meest Maatschappelijke Sportaanbieder van het jaar 2019. Basketbalvereniging Zoebas heeft sinds september 2018 het initiatief/interventieprogramma STREETBALL079. Vier keer per week verzorgt Zoebas op pleintjes gratis basketballessen onder professionele begeleiding in wijken zoals Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder. Daarnaast zetten zij zich, samen met het Oranje Nassau college en het Beroepscollege, voor het 5e jaar in voor het project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. Dit is een naschools project voor jongeren die niet de middelen hebben om zelf naar een sportvereniging te gaan. (bron:sportgalazoetermeer.nl, lees hier ook de prestaties van de andere winnaars)

 

 

 

 

Advertisement