Klassiek Zoetermeer 2019

Het programma van Klassiek Zoetermeer is zeer afwisselend met een beiaardconcert in de Oude Kerk en een rondvaart met live muziek maar het hoogte punt blijft voor mij het openluchtconcert op de Markt.

Het openluchtconcert had ook dit jaar een afwisselend programma, het OPOZ kinderkoor onder begeleiding van Karola Seits opende het concert. De kinderen zongen met veel plezier en het publiek genoot.

Vervolgens was de spannende finale van Maestro Zoetermeer. Twintig deelnemers gingen de uitdaging aan om zich in korte tijd te ontwikkelen tot dirigent van het Rijnlands Symfonie Orkest. Na drie afvalrondes was nu de beurt aan het publiek om de Maestro van Zoetermeer te kiezen.

De drie finalisten Pieter Minnee, Yuri Nikerk en Emile Chappin dirigeerden het Rijnlands Symfonie Orkest. We hoorden drie keer de 40ste symfonie van Mozart en vervolgens stemde het publiek op zijn favoriet.

Terwijl het Rijnlands Symfonie Orkest en talenten CKC & Partners de ‘Watermuziek’ van Handel vertolkten, werden de stembiljetten geteld.

Burgemeester Charlie Aptroot reikte de titel ‘De eerste Maestro van Zoetermeer’ uit aan Emile Chappin die met zijn energieke uitstraling en passie voor muziek de harten van het publiek won. Emile Chappin ontving ook een gouden baton.

Het Ebony Ensemble onder leiding van Michel Havenith verzorgde het slotconcert met muziek van Tchaikovsky, Gershwin, Bizet en Paul McCartney.

Advertisement