Sportgala 2019 Zoetermeer

In spanning wachtten de genomineerde sporters op de aankondiging wie de titel van beste sportploeg, sporttalent, sportvrouw en sportman zou krijgen. En de titel ‘de meest maatschappelijke sportaanbidder’ was te verkrijgen. Viggo Waas, presentator en cabaretier praatte de avond aan elkaar en wethouder Ingeborg ter Laak reikte de prijzen uit.

Op het sportgala blikt Zoetermeer terug op het sportjaar 2018. De genomineerden zijn of Nederlands kampioen geworden in de voor de sporter/ster hoogst mogelijke categorie of hebben een medaille behaald bij een Europees, Wereld, of Olympische kampioenschap.

De jury bestaat uit vier leden: Ed Bontrop, Hans Beukema, Patrick Rijnbeek en Rob de Vries. Tijdens het sportgala vertelde Ed Bontrop over de topprestatie van de genomineerden en ook waarom de sporter(s) de titel ontvingen.

De genomineerden waren:

Sporttalent

 • Eline Gabrielle – IJshockey
 • Kyvan Rietkerk – Tennis
 • Wissal el Boudakhani – Karate

Sportploeg

 • Het Nederlandse Herenteam Curling Zoetermeer PWA – Curling
 • Meisjes Junioren B Ilion – Atletiek
 • SV DSO JO15 – Voetbal

Sportvrouw

 • Mandy Flink – IJshockey
 • Mirela Demireva – Atletiek/hoogspringen
 • Yara van Kerkhof – Shorttrack schaatsen

Sportman

 • Ferry Wortman – Kyokushin karate
 • Sean Niewold – Zwemmen
 • Tom Molenaar – Jiu-Jitsu

Meest maatschappelijke sportaanbieder

 • Sport en Spelvereniging De Meerbloem
 • Sportief Wandelgroep Zoetermeer – Wandelen
 • Stichting Budo Kai Sai – Karate

United Cheers Cheerleaders opende de avond met een mooie show, gevolgd door de huldigingen van de sportkampioenen. Alle sportkampioenen die in 2018 een kampioenschap hadden gewonnen, werden in het zonnetje gezet. Het podium was helemaal vol, zoveel sporttalent is er in Zoetermeer!

En de winnaars zijn:

 • Sporttalent: Kyvan Rietkerk – Tennis
 • Sportploeg: Het Nederlandse Herenteam Curling Zoetermeer PWA – Curling
 • Meest Maatschappelijke Sportaanbieder: Stichting Budo Kai Sai – Karate
 • Sportvrouw: Yara van Kerkhof – Shorttrack
 • Sportman: Tom Molenaar – Jiu-Jitsu
Advertisement