Rock ‘n roll, reggae, country en flamenco in Zoetermeer

Zoetermeer bruist! Dat kan ik wel zeggen na dit weekend vol festivals. Niet één festival maar wel vijf en voor alle smaken. Rock ‘n roll, reggae, country, flamenco en nog veel meer muziekgenres.

Ik begon mijn festivalweekend in Oosterheem, de wijk in het oosten van Zoetermeer. Swingende muziek, veel Amerikaanse auto’s maar vooral een revival of the fifties. Ik keek mijn ogen uit en waande me even op de filmset van Grease. Dames in petticoats en heren met een vetkuif! Als je nog niet klaar was voor dit festival kon je bij de Rockadellaas je haar laten doen en kleding met schoenen aanschaffen bij Looks like vintage. Daarnaast waren er ook nog allerlei snuisterijen te koop. De organisatie Dance to the 60’s had er een echt feest van gemaakt, ook vond ik leuk dat er drie plaatsen waren gecreëerd om te dansen zodat je steeds in een iets andere omgeving kon swingen. Het was supergezellig en dat beamen de fans van de fifties zeker, ze kwamen van ver om hier te genieten!

In het centrum van Zoetermeer stond de Markt vol met huisgemaakte producten en kunst, Creatief talent uit Zoetermeer en omgeving lieten hun producten zien. Maar ook plaats voor veel lekkernijen en ik beken: ik genoten heb van de biologische pizza gemaakt door Giacomino Gargiulo van La Bio Pizza di Adriano. Bellisimo!

In de verte hoorde ik al “We’re going to Ibiza, we’re going to have a party in the mediterranean sea”. Charlene en Bo-Lisa zorgden met hun optreden voor een zomerse stemming bij Evento Mediterráneo, het mediterraanse festival op het Dobbe-eiland. Sangria, paella en niet te vergeten de mooie Anna-Sofia, één van de jonge bezoekers in haar prachtige flamenco jurk en gouden schoentjes zorgden voor een Spaanse sfeer.

Cowboyhoeden en -laarzen kenmerkten het “Schoolplein”. Dit is niet de officiële naam van dit plein in de Dorpsstraat ter hoogte van restaurant Class by Jofel, restaurant Di Niente en ijssalon Zaliani’s Gelato maar ik weet de echte naam van dit plein niet. Vandaag is hier het Country & Westernfestival georganiseerd door Stichting Volume en eerdere genoemde restaurants.

Riverdancing op de muziek van country zanger Marco Hemelrijk en vooral luisteren naar de klanken van het countrykoor ‘Language of the Heart’, weer een heel andere soort muziek dan de voorgaande festivals waar ik was geweest.

Mario en Ellen uit Wateringen waren ook eerst naar The Sweetlake Rock ‘n Roll Revival in Oosterheem geweest om vervolgens hier verder te dansen op country muziek bij Sweet Lake Sensation. De fifties schoenen maakten plaats voor cowboylaarzen!

En nu staan er nog twee festivals op het programma. Rastaplas en Sicily in the Sand. Zondag in ‘t Park ben ik natuurlijk niet vergeten, dit komt in mijn volgende bericht!

Bij Sicily in the Sand was het vooral chillen en genieten van het mooie weer onder het genot van een heerlijke cocktail. Ook waterpret, heerlijk suppen op het meer voor Dekker in Rokkeveen, de wijk in het zuiden van Zoetermeer en een mini stormbaan. Niets in vergelijking met de langste van Europa die nu langs de Oostweg ligt maar wel superleuk voor de kleintjes!

En last but not least Rastaplas in het noorden van Zoetermeer aan de Zoetermeerse plas of beter bekend als het Noord Aa. Zodra je binnen bent waan je je op een tropische strand  van Jamaica, de geuren en kleuren, de vele kraampjes en de reggaemuziek. Het heerlijk warme weer maakte het plaatje compleet.

Het optreden van de Rootsriders was een groot succes. Deze band is vooral bekend om zijn Tribute to Bob Marley live shows maar bracht ook verrassend mooie eigen nummers. Chayenne is een echte fan van reggae en zeker ook van Bob Marley, ze komt helemaal uit Barendrecht om hier te genieten!

Rastaplas is voor jong en oud en leuke kraampjes om te tekenen, te schilderen of te slopen en dan weer te creëren! Claudia Nazir genoot ervan om mooie afwasbare tattoos te plaatsen. Ze vertelde me dat jongens vooral de zwarte tattoos kiezen maar de meisjes geven de voorkeur aan de kleurrijke met glitters!

Zoetermeer bruiste dit weekend. Volgens Ruud uit Den Haag is Zoetermeer het verborgen festivalparadijs van Zuid-Holland!

Voor een impressie volg ook mijn instagram stories!

 

 

 

 

Advertisement