Rastaplas Festival on the move in Zoetermeer

Vrolijke reggae muziek hoor ik als ik aan kom fietsen vanaf de Dorpsstraat. Rastaplas festival heeft een warm up party georganiseerd op het Nicolaasplein. Met de vrolijke noten en het lekkere weer was het een echte warming up!

Reggae is voor mij Bob Marley en Jamaica. Het brengt me mooie herinneringen. Niet alleen aan mijn verblijf in Montego Bay maar ook aan mijn eerste dans met de liefde van mijn leven.

Terwijl ik mijn fiets neer zet, hoor ik een van mijn favoriete songs van Bob Marley:

Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don’t give up the fight!

But if you know what life is worth,
You will look for yours on earth:
And now you see the light,
You stand up for your rights. Jah!

Kenny Weed en zijn Free Mind Empire gaven een uitstekende vertolking van dit lied en kregen het publiek aan het swingen. Laten we eerlijk zijn, op reggae muziek kun je toch niet stil staan? Reggae is natuurlijk meer dan alleen Bob Marley en de verschillende bands waaronder Heights Meditation en Edjahcation Reggae lieten de hele middag tot vroeg in de avond hun ritmische klanken horen.

De sfeer was ontspannen, het weer aangenaam warm, leuke hebbedingetjes bij de kraampjes met de kleuren van de vlag van de Rasta’s, lekkere hapjes en drankjes en vooral leuke muziek. Als dit alleen een warming up is van het Rastaplas festival, dan belooft het festival op 14 en 15 juli aan het Noord Aa in Zoetermeer heel wat! Dus zet maar vast in je agenda!

 

Advertisement