Urban Hippiemarkt Zoetermeer

Op de Broekwegzijde hoorde ik in de verte de song van Hotel California, ik was op weg  naar de Urban Hippie Markt bij de Zoete Aarde.

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place (such a lovely place)
Such a lovely face.
Plenty of room at the Hotel California
Any time of year (any time of year) you can find it here

Het koor van Just for Fun zong dit lied uit volle borst, gevolgd door nog meer bekende hits. De sfeer zat er gelijk in, het was een ontspannen en vrolijke boel bij de buurttuin in De Leyens, Zoetermeer. Veel kraampjes en workshops en ik zag veel bezoekers genieten. Het warme en zonnige weer maakte het beeld compleet. Het was een heerlijke plek en een mooi gezicht…de woorden van The Eagles hadden niet toepasselijker kunnen zijn.

Onder de indruk van de mooie tekeningen van Angelique Verschoor, de vrolijke noten van Klankkeur en de lekkernijen van verschillende kraampjes maar ook de inspirerende workshops van Patricia’s Green Hart Company en Takjes en Twijgjes was het genieten om door de buurttuin te wandelen. Enkele tuinders waren druk bezig met hun tuintjes. Met het warme weer is het belangrijk om de tuintjes goed te verzorgen, en natuurlijk met de verwachting van een goede oogst! Want zeg nu eens eerlijk, eigen gekweekte groente is toch wel het lekkerste?

Terug naar de kraampjes is het mooi om te zien dat er zoveel creativiteit en ondernemerschap is in Zoetermeer.  Gehaakte knuffels, edelstenen, kinderboeken, sjaals, sieraden, houten speelgoed, spellen, mozaïek en niet te vergeten kleding.

De Zoete Aarde is voor mij ook een stukje nostalgie. Hier heb ik een tijd geleden mijn eigen schooltuintje gehad en was supertrots op mijn oogst, ik herinner me nog de lekkere sperziebonen en tomaten!

Naast de schooltuintjes, kun je hier een stuk tuin huren om je eigen moestuin aan te leggen maar de Zoete Aarde verkoopt ook de oogst van de buurttuin, dus voor verse groente, fruit en zelfgemaakte jam kun je ook op een andere dag je inkopen doen!

Bij deze buurttuin worden vaak activiteiten georganiseerd. Ik lees net dat er 22 september weer een Urban Hippiemarkt gepland staat! Als je deze gemist hebt, volg dan de Facebook pagina van Urban Hippiemarkt voor meer informatie en zet de datum alvast in je agenda! It’s such a lovely place!

 

Advertisement