Teckeldag 2018 Zoetermeer

Ruim zeshonderd teckels liepen afgelopen zaterdag door de Dorpsstraat van Zoetermeer. Er heerste een gezellig sfeer, de viervoeters maakten het hun baasjes gemakkelijk om met iedereen in gesprek te gaan. Zo leuk om te horen hoe trots iedereen over hun trouwe viervoeter vertelde. En trots lieten veel van deze bijzondere hondjes zich fotograferen.

De Dorpsstraat stond vol met kraampjes, gespecialiseerd in teckels, van sleutelhangers tot schilderijen en vooral veel lekkers. Er was aan alles gedacht. De teckels werden zelfs getrakteerd op een speciaal hondenijsje. Er stond een bad, manden en veel bakjes met water. Er was een spelletjesstraat met een Photo Booth en een teckel diner.

Patricia Tjepkema en haar team van ‘t Dierenparadijs organiseerde voor de vijfde keer dit spektakel. Ik sprak zelfs met mensen die helemaal uit Antwerpen waren gekomen om deel te nemen aan de wandeltocht.  Nooit geweten dat er zoveel soorten en maten teckels zijn! Maar ook solidair, ze kunnen goed omgaan met andere honden maar als een teckel gaat blaffen dan volgen alle andere teckels. En zo liep de Rottweiler met zijn staart tussen zijn benen snel weg, aldus een van de teckelbaasjes.

Om half twee begon de wandeltocht met al deze teckels. De een vrolijk kwispelend, de ander liet zich rijden of dragen. En de meeste indruk maakte het vrolijke hondje met een rollend hulpmiddel omdat hij zijn achterpootjes niet meer kan gebruiken. Na de groepsfoto zag ik hem nog steeds vrolijk rondhuppen. En dat na een tocht via het Wilhelminapark en Palenstein naar het CKC, respect!

De deelnemers waar ik mee gesproken heb waren enthousiast en hebben soms al eerder meegedaan. Maar allemaal willen ze de traditie van de Dag van de Teckel voortzetten en volgend jaar weer deelnemen.

Complimenten aan ‘t Dierenparadijs om zo Zoetermeer op de kaart te zetten!

De foto’s mogen niet gekopieerd worden of op een of andere manier verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming, zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.

 

Advertisement