AMSTERDAM FASHION WEEK – JULI 2017 – MBFWA – PART 2

Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam was wederom een succes, vier dagen vol mode en creativiteit, door aankomende ontwerpers en gevestigde namen, veel kleur en variatie, voor mannen en vrouwen.

Dit is het tweede deel van mijn fotoverslag van Amsterdam Fashion Week. De foto’s zijn copyrighted en kunnen besteld worden voor redactioneel gebruik. Ze mogen niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming, zie de algemene voorwaarden.

Political Catwalk is een initiatief van stichting f6 om jongeren bewust te maken van politiek maar ook over hoe combineer je mode en politiek en om hun sociale netwerken te vergoten. Narjiss Bakali won de prijs met haar roze jurk in de vorm van het symbool voor vrouwelijkheid. De collectie van 20 ontwerpers bestond voornamelijk uit zwart gecombineerd met de kleuren van de regenboog.

Kimberly Jenneskens presenteerde haar high-end streetwear collectie ‘Water Retention’ met gebruik van materialen zoals neopreen, waterbestendig katoen polyester en transparante kunststof.

Maaike van den Abbeele ging terug naar haar roots, geïnspireerd door bekende schilderijen uit de Golden Age en de nationale kleuren van Nederland en België zette zij een stijlvolle collectie neer.

Jan Cerny, een Tsjechische mannenkledingontwerper presenteerden zijn collectie in Amsterdam als onderdeel van de uitwisseling van de internationale Mercedes-Benz Fashion Week.

Yasmina Ajbilou and Lynn-Kate Rosdorff lieten veel pastelkleuren zien, en een beetje groen voor de collectie van hun label Ajbilou/Rosdorff.

Maartje Janse, Elysanne Schuurman en Nikki Duijst presenteerden hun modelabel M.E.N. met een knipoog naar rugby.

Britt Beider, Marije Sein, Vita Stasiukynaite, Arielle van der Vaart, Tijme Veldt en Sarah Mayer lieten zien dat ze met afgedankte kleding unieke nieuwe kledingstukken kunnen maken. In het kader van de campagne ‘Amsterdam maakt er wat van’ waren deze zes alumni van de Gerrit Rietveld Academie en het Amsterdam Fashion Institute (Amfi) uitgenodigd om hun creaties tijdens MBFWA te laten zien. Zij presenteerden hun Circular Fashion collectie.

MAISON the FAUX veranderde de catwalk in een zonnestudio, met receptie en zonnebanken. De diversiteit van de mannelijk en vrouwelijke modellen sloot mooi aan bij het thema ‘Fauxmosapien’. Tessa de Boer en Joris Suk lieten zeker weer een indruk achter en het was een mooie afsluiting van de Amsterdamse modeweek.

 

Advertisement