Amsterdam Fashion Week – juli 2017 – MBFWA – part 1

Vier dagen vol mode en creativiteit, door aankomende ontwerpers en gevestigde namen, veel kleur en variatie, voor mannen en vrouwen, Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam was wederom een succes.

Het eerste deel van mijn fotoverslag van Amsterdam Fashion Week. De foto’s zijn copyrighted en kunnen besteld worden voor redactioneel gebruik. Ze mogen niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming, zie de algemene voorwaarden.

Das Leben am Haverkamp opende de 27ste editie van de Amsterdamse modeweek. Vier onconventionele ontwerpers presenteerden hun visie tijdens de openingsshow. Terwijl de ‘modellen’ in hun ondergoed de catwalk opkwamen, droegen zij een plexiglas met een kledingstuk erop. Anouk van Klaveren , Christa van der Meer, Dewi Bekker and Gino Anthonisse lieten zeker een indruk achter en iets om over na te denken.

Hacked by_ Van Slobbe Van Benthum presenteerde een easy-to-wear collection, gemaakt van de overblijfselen van de kledingindustrie. Hiermee willen zij de consument en de inkoper aan het denken zetten en zich verzetten tegen de snelle mode industrie.

De eerste dag van de modeweek werd afgesloten door een kleurenexplosie van Bas Kosters. Met veel diversiteit in de kleding en zijn keuze van de modellen, hij maakte er een feestje van!

Barbara Langendijk en Noon Passama organiseerden een theatrale presentatie in het machinegebouw van de Westergasfabriek. De kleding was geïnspireerd door de ‘smock frock’, lees meer op mijn blog Fashion & Art.

Mexicaanse invloeden bij Merel van Glabbeek‘s collectie ‘Flame’, veel zwart en rood, kralen en pailletten en sterke vrouwelijke silhouetten.

RECONSTRUCT is een collectief voor nieuwe ontwerpers en zij presenteerden een stoere collectie. Lees meer op mijn blog Fashion & Art!

Sophia Bentoh‘s collectie ‘Ibileye’ is geïnspireerd door de Afrikaanse cultuur, met kleurrijke prints, veel contrast en een tikje punk voor mannen en vrouwen.

‘Let there by light!’ was de inspiratie voor Tony Cohen voor zijn lente en zomer 2018 collectie, veelzijdig, met veel zwart, wit,  groen- en geeltinten, nauwsluitende en wijde kleding. Voor ieder wat wils!

Atelier is een nieuw dameskleding label met focus op textiel ontwikkeling en op de relatie tussen verven en modeontwerp. Lotte van Dijk is de ontwerpster achter dit nieuwe label. Indrukwekkende beschilderende jassen maken deel uit van haar nieuwe collectie.

Klaudia Stavreva presenteerde haar ‘BOSSTVRVA Teil II’ collectie tijdens de modeweek. Hoge taille broeken, brede schouders, militaire onderdelen en excentrieke materiaal kenmerken haar collectie.

Advertisement