Westerparkdag 2017 Zoetermeer

De heerlijk warme zon, de gezellige ontvangst en de vele activiteiten zorgden voor een geslaagde Westerparkdag.

Zoetermeer neemt voor de zesde keer deel aan de landelijke Dag in het Park. De organisatie in het Westerpark is in handen van IVN Zoetermeer in samenwerking met verschillende (natuur)organisaties.

Robin Paalvast, wethouder van o.a. groen en duurzaam in Zoetermeer, opende Westerparkdag 2017 met als thema “Het park binnenstebuiten” door een fictief lint door te knippen.

Harpe Davids speelde het toepasselijke Birds en de stemming zat er bij de jongste deelnemers gelijk in. Ze dansten op de muziek van deze Zoetermeerse vereniging.

Scoutinggroep Impeesa had een kampvuur gemaakt waarop iedereen marshmallows kon roosteren. Vervolgens kon je de twee kaakjes rond de marshmallow plaatsen, van de stok schuiven en smullen! Enkele kinderen likten hun vingers er bij af!

Veel belangstelling was er bij het maken van de vogelnestkastjes en de insectenhotels. Er is heel wat afgetimmerd!

Jong en oud werden goed geïnformeerd over honingbijen, de egelopvang, de dierenambulance, de verschillende soorten vogels en insecten in en rond het water en over de natuurtuin. Ook stonden er verschillende microscopen waar  een klein insect of de nerven van een blad goed zichtbaar werden.

Het rijden op een pony of met een open wagen was een waar feest.

De schapen van het park waren tevreden dat ze eindelijk hun ‘warme’ jas weer uit mochten doen.  Ze werden geschoren en liepen vervolgens vrij rond in de wei. De lammetjes houden hun vacht nog wel, ze zijn ook nog zo jong!

Voor de sportievelingen was er een workshop freerunning. De demonstratie was indrukwekkend!

Ook stonden er imposante tractoren en bijzondere fietsen.

Een springkussen zorgt altijd voor veel plezier en de catering had goed ingespeeld op het weer en er voor gezorgd dat er ijs was!

Het was een geslaagde middag om het Westerpark beter te leren kennen en te beleven. Door jong en oud werd er genoten en de enthousiaste verhalen van de verschillende organisaties en het mooie weer zorgden voor een onvergetelijke dag.

Als fotograaf heb ik geprobeerd om vooraf toestemming te vragen om uw kind te fotograferen, als het toch gebeurt is dat uw kind op een foto staat en u wilt niet (meer) dat deze foto hier geplaatst wordt, kunt u me een berichtje sturen en ik zal de foto zo snel mogelijk verwijderen.

Advertisement