Oldtimerdag Zoetermeer 2017

Overal stonden klassieke auto’s in de Dorpsstraat ter ere van de 17de editie van de Oldtimerdag in Zoetermeer. Van oldtimers uit de jaren twintig tot een kever,  een daf en zelfs een fiat 500 uit de jaren 50.

Ondanks de verschillende regenbuien was het gezellig druk in het oude centrum van Zoetermeer. De open klassiekers hielden tijdens het rijden ‘gewoon’ een paraplu op om niet nat te worden. Een enkele auto-eigenaar vond het jammer dat zijn trots onder de druppels zat. Ik vond de glinstering van de druppels wel mooi zeker toen het zonnetje door kwam.

Ik begrijp het nog steeds niet dat vooral mannen ‘uren’ de motoren van de oldtimers kunnen bewonderen. Wel gaaf dat een van de jongste bezoekers op een stoere motor mocht zitten!

Het thema was dit jaar er op uit in de jaren 40, 50 en 60. De Storytellers waren op zoek naar een camping en onderweg zongen zij bekende Nederlandse liedjes. Om iedereen mee te laten zingen hielden zij ook een tekstbord vast.

Ik kwam drie verdwaalde kampeerders in camouflage tenue tegen en een marskramer die er met zijn accordeon vrolijk op los speelde.

Het aantal vintage geklede deelnemers viel voor mij als modefotograaf jammer genoeg tegen maar toch heb ik er een aantal gespot!

Geniet van mijn fotoreportage!

Advertisement