Bloesemfestival @ De Olmenhorst

Bloesems, bijtjes, zon, blauwe lucht, het is lente!

Duizenden appel- en perenbomen staan op dit moment vol met bloesem op het landgoed Olmenhorst in Lisserbroek. Het is een magisch moment, een mooie voorbode van de zomer en van alle appels en peren die in de herfst geplukt gaan worden. Een goede reden voor De Olmenhorst om in samenwerking met Duycker een vrolijk lentefestival te organiseren voor het hele gezin.

Cultuur, muziek en natuur werden zondagmiddag met elkaar verbonden. Heerlijke biologische hapjes en drankjes, workshops, live optredens en vooral een gezellige en ontspannen sfeer.

De muziekstijlen waren veelal folk en ‘back to basic’ maar ook jazz en blues. Verschillende artiesten op verschillende plaatsen op het landgoed. Okke Punt, Janne Timmer en Meant2B gaven hun performance op het terras. Terwijl Annette Vogel & Mario Kaspers, Fly Me To The Moon en Panville het publiek vermaakten op het grasveld voor de appelgaarde.

Workshops met kunstwerkjes maken van zijdeklei, handletteren op servies, bloemen armbandjes en kaarsen maken. Volop keuze voor de creatievelingen en veel kinderen stonden in de rij om hun gezicht mooi te laten beschilderen.

Het prachtige landgoed staat naast de vele appel- en perenbomen ook vol met mooie bloemen, met name tulpen. En reden om met mijn camera veel te fotograferen en hier mijn fotoverslag te plaatsen!

(De foto’s mogen niet gekopieerd worden, lees de algemene voorwaarden!)

Het was een geslaagd Bloesemfestival en zeker voor herhaling vatbaar! Ook staat er een Zomerfestival gepland, voor meer activiteiten kijk op De Olmenhorst.

Landgoed De Olmenhorst

Landgoed De Olmenhorst is een van de meest karakteristieke plekken van Haarlemmermeer, een landgoed waar al meer dan 130 jaar fruit geteeld wordt. Zij telen zowel appels als peren en dit alles doen zij geheel biologisch. Zij organiseren verschillende activiteiten door het jaar heen, bieden de mogelijkheid om zelf appels te plukken in september en oktober, hebben een winkel waar zij (biologische) producten verkopen en verschillende horeca gelegenheden.

Tekst: De Olmenhorst
Advertisement