Kaarsjesavond Zoetermeer 2019

Kaarsjesavond in Zoetermeer is een gezellige traditie. Het begint bij de Dobbeplas, de lichtjes van de kerstboom worden aangestoken door de burgemeester. Vervolgens gaat er een lampionnentocht naar de Dorpsstraat waar je mooie etalages kunt bewonderen. Ondernemers laten hun creatieve talenten zien. Met een enkel kaarsje in de etalage tot een waar schouwspel waar je je ogen uitkijkt. Onderweg worden allerlei warme drankjes aangeboden en je kunt genieten van de verschillende koren en orkesten. Ondanks de kou was het ook dit jaar weer gezellig druk!

120 kinderen van de Paulusschool zongen kerstliederen terwijl er steeds meer mensen aankwamen lopen om te kijken hoe dit jaar de kerstboom verlicht zou worden. Je kon gratis een kerstmuts met rode lampjes krijgen en zelfs een lampionnetje. Ik vond het een mooi gezicht hoe langzaam alles verlicht werd met rode lampjes en de lampionnetjes.

Het traditionele aftellen begon en we genoten van de mooi verlichte kerstboom op de Dobbeplas. Net zo mooi was de lampionnentocht naar de Dorpsstraat. Hier ging een ieder in zijn eigen tempo verder.

In de Nicolaaskerk kon je genieten van mooie kerstliederen, bij Smaak & Vermaak kreeg je chocolademelk en verwondering bij de eerste etalage met een sneeuwman, echte kaarsjes en een treintje die rond reed. Het lichtspel op straat en de mooi ingerichte kamer in een huis verderop deed ook menig bezoeker even bewonderen. De Oude Kerk was uiteraard ook mooi verlicht en in de verte hoorde ik alweer het tweede koor. Een schoenpoetsende kerstman, een te ‘vroeg-geboren’ kerstkindje, prinses Elsa, Olaf, het staatsballet, een high tea voor je huisdieren, een prachtig verlichte voortuin met pinguïns en meer en een waar winterparadijs voor muizen en andere dieren.

Lekkere drankjes en hapjes zorgden voor een nog gezelligere avond en natuurlijk liep ook de kerstman rond met zijn elven. En ook kwam ik nog een bewegende kerstboom tegen. Ik denk dat de bezoekers net zo hebben genoten als ik, een mooie Zoetermeerse traditie! En je kunt hier nog even nagenieten van de foto’s.

 

Advertisement