Veteranendag 2022 – Zoetermeer

Zoetermeer bedankte haar veteranen op 25 juni met een feestelijke avond. Ook in Zoetermeer zetten we de veteranen in het zonnetje. Een speciale dag waar we stil staan bij de inzet van de Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld. Veteranen zijn vrouwen en mannen van alle leeftijden en missies, van de Tweede Wereldoorlog tot nu toe. In Zoetermeer wonen ruim 600 veteranen.

De veteranenavond startte met het defilé met historische en moderne militaire voertuigen. Vanuit het Buytenpark reed het defilé via Buytenwegh de Leyens, Seghwaert, Palenstein en het Dorp naar de Markt. Ondertussen trad The Band of Liberation & Pipes Armyband op met mezo-sopraan Emma Brown op de Markt. Burgemeester Bezuijen verwelkomde de veteranen en vervolgens kon iedereen de militaire voertuigen bekijken. Op de Markt was er tijdens Veteranenavond genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen konden deze avond geschminkt worden en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen met behulp van de scouts van John McCormick.

Burgemeester Michel Bezuijen reikte tijdens de Zoetermeerse Veteranenavond de zilveren gemeentepenning uit aan de heer Peter Mallee. De heer Mallee kreeg de penning voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de werkgroepen die actief zijn voor Veteranenavond en voor de 4 mei herdenking in Zoetermeer.

Advertisement