Culi Kids in Stadshart Zoetermeer

Laten we de goede voornemens om minder suiker te eten nog even in de ijskast staan want vandaag was er volop kids entertainment in het Stadshart Zoetermeer. Suikerspinnen, kauwgombollen, koekjes, donuts en poffertjes waren veel te lekker om te laten staan.

De kinderen genoten ervan, en niet alleen de kleine kinderen…

Zelf koekjes bakken op het Promenadeplein met een echte koksmuts en een wit schort. Eerst het deeg kneden, dan uitrollen, vervolgens mooie figuurtjes uitsnijden en klaar voor de oven. Tijdens het wachten was er tijd om je eigen koksmuts mooi te versieren!

Bij de pretkok deed je een muntje in de kauwgomautomaat en geduldig moest je wachten op de rollende kauwgombal die van links naar rechts en weer terug ging om uiteindelijk in een doosje te vallen. Eindelijk konden ze er van genieten!

Een lange rij stond er bij de suikerspinnen. Maar het was het wachten waard want de kinderen kregen niet alleen een suikerspin maar een bijzondere creatie! De eenhoorn was het populairste en vooral roze! Roze was ook favoriet bij de donuts. De donuts moesten even afkoelen voordat het glazuur er op kon maar enkele kinderen vonden het zonder glazuur en versiering ook prima. Sommige maakten ook hier weer mooie creaties.

Bij de poffertjeskraam stond wederom een lange rij, maar ja de poffertjes moeten natuurlijk wel gaar zijn! Met poedersuiker er op en smikkelen!

De kinderen van Zoetermeer hebben deze middag heerlijk kunnen smullen en af en toe suiker mag toch wel! Het is tenslotte zondag! Een geslaagd initiatief van het Stadshart Zoetermeer!