Red Hot Chili Peppers bij Tasty Fair Zoetermeer

Het was heet bij de Tasty Fair in Zoetermeer. Meerdere bedrijven lieten hun lekkernijen proeven, van heet naar heter tot heetst. De meeste standhouders zijn gespecialiseerd  in het gebruik van chilipepers. Van de vele sauzen naar nootjes, gemberbier en chocolade. Voor de liefhebber van hete pepers was er voldoende aanbod. Daarnaast kon je ambachtelijke wijn en bier proeven en niet te vergeten fudge, oftewel zachte caramel met verschillende smaken.

Wist je dat er ieder jaar weer nieuwe soorten chilipepers op de markt komen, dit jaar bijvoorbeeld de Carolina Reaper, Dragon’s Breath and Pepper X. Bij de stands van onder andere Hete Sambal en Westlandpeppers kon je de chilipepers zien.

Ik beken dat ik niet zo’n liefhebber ben van hete pepers, maar een pindarotsje zag er toch wel verleidelijk lekker uit. Het eerste hapje was ook heerlijk totdat de peper vrij kwam. Nee, hete pepers zijn niet voor mij gemaakt. Het merendeel van de bezoekers genoot echter wel van al die hete lekkernijen.

24Gadgets had zelfs een Death Nut Challenge georganiseerd. Vijf noten die steeds heter worden qua smaak. En ja, mannen met tranen in hun ogen…Ik denk eerlijk gezegd niet van ontroering maar omdat het echt heet was. De laatste noot uit de challenge heet niet voor niets Death Nut. Gelukkig stond er melk bij om te blussen!

Plastic rietjes mogen binnenkort niet meer en Real-Est heeft hiervoor een mooi trendy alternatief: ‘bamboe’ rietjes. Deze afbreekbare rietjes stonden in kleurrijke blikjes. Deze blikjes zijn speciaal voor de Italiaanse markt gemaakt omdat na 10 uur ‘s avonds geen glas op straat mag. Maar het meest indrukwekkend vond ik de Pimento. Het is een verfrissende, bruisende drank gemaakt met onder andere gember, tonic, limoen en chilipeper. Het is pittig, het schijnt een enorme kick te geven en het is alcoholvrij. Dat was precies de bedoeling van de fransman Eric D’Alsace, hij mocht namelijk geen alcohol meer drinken maar wilde wel iets pittigs kunnen drinken. En zo ontwikkelde hij dit spicy gemberbiertje!

Van het ene bier naar het andere bier. Ik wist niet dat Zoetermeer naast Geusz! ook L.V.R. breweries heeft. Drie vrienden, Loek, Viresh en Rodin, zijn in 2016 begonnen met het brouwen van hun eigen bier en hebben veel ambitie. Ze willen namelijk een eigen craft brouwerij in Zoetermeer oprichten. Momenteel wordt het bier nog buiten de stad gebrouwen en hebben ze twee smaken: Z.IPA en Black Brian. Zijn de hondenvoetjes niet schattig op het etiket? Black Brian is namelijk vernoemd naar de hond van een van de eigenaren.

Bij Tasty Fair was er ook gedacht een de jonge bezoekers, zij konden zich laten schminken of de leuke kleurplaten kleuren.

Pieter Dekker van Dekker Pepper organiseerde voor de eerste keer deze beurs, chilipepers en ambacht stonden centraal. Volgens mij komt er zeker een vervolg op dus blijf ons volgen!

Me-Foto-Patricia-Munster-001

Mijn favoriete rode hete chilipeper is van Chili Pepper Pete! What a smile?!