Nationale Sportweek 2018 #Zoetermeer

Sporten en bewegen is leuk, zeker als je ook nog een gratis mini basketbal krijgt! Vandaag start de Europese week van de sport, het schijnt dat 59% van de Europeanen zelden of nooit sport of beweegt. Ik denk dat het percentage in Zoetermeer lager ligt met de vele sportclubs en mooie sportvoorzieningen in de stad.

Vorige week zaterdag waren veel Zoetermeerders naar het Marktplein gekomen om de basketbalkunsten van Galdino Haime te bekijken. Zij werden blij verrast met een bal zodat iedereen kon proberen om de indrukwekkende manoeuvres van Galdino na te doen.

De officiële opening was in handen van wethouder Ingeborg ter Laak van de gemeente Zoetermeer. Zij opende de Nationale Sportweek door een basketbal te laten draaien op haar microfoon.

Zaterdag was er van alles te doen op het marktplein, terwijl het Stadshart op zondag in het teken van sport stond met allerlei sportieve activiteiten en het bezoek van Soufiane Touzani, de freestyle voetballer.

Zoveel sporten, de een indrukwekkender dan de andere maar voorop staat toch het plezier dat je hebt tijdens het sporten. Tenminste dat betekent het voor mij!

NOC*NSF brengt alweer voor de 15de keer het belang van sport onder de aandacht en heeft dit jaar er een heel lange week van gemaakt, namelijk van 15 tot en met 29 september met als afsluiter ‘De Nacht van de Sport’ (#beactivenight). Meer informatie zal volgen op de website van nationalesportweek.nl

In Zoetermeer kun je deze week nog gratis kennismaken met verschillende sporten, kijk voor meer informatie op kennismakingscursus.nl

En uiteraard mijn fotoverslag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement