Blues Festival 2018 in Zoetermeer

“Waar heeft ze dat geleerd?!” hoor ik achter me als Margreet van Driel met indrukwekkend slagwerk op de drums het 26ste Blues Festival in Zoetermeer opent.  In voorgaande jaren opende Robin Paalvast het Blues Festival en ook deze keer was hij er weer bij. Dit keer om de ‘stokjes’ over te dragen aan de kersverse wethouder van onder andere evenementen, Margreet van Driel.

Het startsein is gegeven voor een indrukwekkende line-up van meer dan 25 bands. De Blues Brothers kwamen het podia op maar bespaarden ons met hun gezang. Wel praatten ze de hele dag en avond aan elkaar. Blues BV begint, de melancholische stem van zanger Ewald Sittrop en het geluid van de mondharmonica zijn zo typerend voor de blues. Daarnaast hoorde ik veel rock en zelfs rock ‘n roll.

Dit jaar stonden voor de eerste keer twee podia op de markt. Superhandig dat als de ene band zich al klaar aan het maken was voor hun optreden, de muziekliefhebbers nog konden genieten van de andere band. Hierdoor waren er voortdurend optredens!

Op het Nicolaasplein konden we genieten van het Zoetermeerse talent. CKC & Partners, Guitermate en Muzieklesstudio Ligthart lieten hun talenten afwisselend optreden.

De Stolling Rones (ja je leest het goed…) maakten op mij de meeste indruk met imitaties van Mick Jagger en Keith Richards, niet alleen blues maar ook veel rock! En fascinerend hoe Chivy Kuhles van The Dynamics zijn gitaar bespeelde.

Het was gezellig druk en ik kijk alweer uit naar het 27ste Blues Festival!