Nijntje, Drakenboten & Food Truck Festival in Zoetermeer

“Zoetermeer bruist!” hoor ik veel om me heen en dit weekend gebeurt er van alles in Zoetermeer. Zo kwam Nijntje naar het winkelcentrum Oosterheem, was er een drakenbootrace aan het Noord AA en het Silverdome staat drie dagen vol met food trucks.

Nijntje blijkt veel fans te hebben. De allerkleinste Zoetermeerders stonden in de rij om een handje te schudden met dit wereldberoemde konijntje. In winkelcentrum Oosterheem was er naast dit bezoek ook een gezellige braderie. Veel mensen kwamen even snuffelen bij de verschillende kraampjes. Toen Nijntje werd afgelost kwamen haar vriendjes Boris en Barbara ten tonele. De kinderen wilden deze beren maar al te graag knuffelen. Ze zijn dan ook superzacht en superlief!

De Dragon Boat Race 2018 had niet op een betere dag gepland kunnen worden. Met zomerse temperaturen genoten de internationale deelnemers van het heerlijke weer en de mooie lokatie aan het Noord AA. Het monotone ritme van de trommelaar, het klotsende geluid van de peddels in het water en de stem van de stuurman zijn kenmerkend voor een drakenboot. En niet te vergeten de indrukwekkende drakenkoppen aan de voorkant van de smalle boten. De drakenboot is van oorsprong chinees en de traditie van drakenbootraces bestaat al 2000 jaar in Zuid-China.

Een recente traditie is dat in april het Silverdome hun locatie één weekend lang zowel binnen als buiten om toveren tot een waar festivalterrein. Met ruim 30 unieke foodtrucks is er een grote variatie in smaakvolle en culinaire gerechten.

Naast de heerlijke gerechten zijn er live-optredens van diverse bands. Maar ook DJ’s laten hun beste beat horen. Vandaag is het festival nog open tot 20:00 uur.

Voor de jonge gasten is er een springkussen en kunnen ze genieten in de kidsclub, ze kunnen zich laten schminken en een barbier geeft de jongste gasten een hippe haircut!

 

 

 

 

Advertisement