Lente event 2018 in Stadshart Zoetermeer

Superleuk dat ik zondag tulpen kon plukken in het Stadshart van Zoetermeer. Ik kon kiezen uit gele met een rood randje, paarse en lila tulpen. Mijn voorkeur ging uit naar de gele tulpen, het geeft mij een echt lente gevoel. Terwijl ik dit schrijf ben ik nog aan het nagenieten van de leuke middag met een vaas tulpen op mijn tafel.

Het Stadshart vierde de lente met leuke activiteiten. Naast het tulpen plukken kon ik ook boerderijdieren aaien op het Promenadeplein en op de foto met boer Bart en boerin Bibi in de Passage. Of waren deze laatste twee toch meer voor kinderen?

Om van de ene activiteit naar de andere activiteit te gaan kon ik ook de ‘stoomtrein’ nemen. Het klinkt gezellig als deze kindertrein toetert en stoom blaast, wel even goed opletten als hij voorbij rijdt!

Kippen, ganzen, lammetjes, schapen, geiten en een lama lieten zich aaien in Bert’s boerderij. Het biggetje was zo schattig, ze stal mijn hart! Ik zag de kinderen genieten en ze waren ook onder de indruk. “O, kijk die geit laat poepjes….” 

De dieren lieten zich gewillig aaien, net of ze niets anders gewend zijn! Het ene kind aarzelend en het andere ondernemend, en sommige kijken het liefste van achter de afscheiding. Maar voor alle kinderen een leuke en leerzame ervaring!

In de Passage zaten boer Bart en boerin Bibi van de Bibaboerderij klaar om op te foto te gaan met hun fans. Ook hier genoten de kinderen van! De didadiertjes, fifafruitjes en gigagroentes maakten het verhaal compleet.

Advertisement